Menu

x

Leren duiken

Benieuwd of de duiksport ook jouw nieuwe passie kan worden?
Op deze pagina vind je wat meer info over het verloop van de eerste kennismaking tot het effectief behalen van het eerste CMAS duikbrevet. Maar kom het gerust zelf ontdekken tijdens onze 3 gratis initiaties!

Bij duikschool Blue Lagoon is het altijd mogelijk om 3 gratis initiaties in het zwembad te volgen. Pas na de derde initiatie beslis je of je verdere stappen in de duiksport wil zetten, en dus inschrijft.
Interesse in een initiatieles? Stuur ons een bericht om een afspraak in te plannen.


Verloop van een initiatie:

Bij de eerste initiatie wordt gevraagd om ongeveer een halfuurtje vóór de training langs te komen. In dit halfuurtje is er een korte kennismaking en vullen we de initiatiedocumenten in. Op die manier ben je correct verzekerd.
Na het invullen van de documenten passen we nog het basismateriaal (vinnen, bril, snorkel en loodgordel) en brengen we alles naar het zwembad. Als je zelf beschikt over duikmateriaal mag je dit uiteraard meenemen. Anders volstaat zwemkledij en een handdoek.


De initiaties worden telkens gegeven door een ervaren instructeur en indien mogelijk via 1-op-1 begeleiding. Zo kunnen we op jouw tempo werken.

De initiatieles wordt telkens opgedeeld in 2 delen. Het eerste deel bestaat uit het leren werken met het basismateriaal, en het aanleren van de basis-duiktechnieken (leren palmen, bril klaren, snorkel leegblazen, oren klaren, duiktekens, ...). Tijdens het tweede deel monteren we samen de duikfles en doen we nog wat oefeningen met de fles onder water.

Na de initiatie is er nog de mogelijkheid om wat na te praten met een drankje in de cafetaria. Zo hoor je ook van anderen hoe leuk de duiksport wel is...


Inschrijving in de duikclub:

Na de laatste initiatie geven we nog wat uitleg i.v.m. de inschrijving in de duikclub. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.
Om lid te worden dienen 2 zaken te gebeuren:

  1. een medisch onderzoek, waarbij de (huis)arts controleert of je fysiek ok bent om de duiksport verder te beoefenen
  2. het betalen van het lidgeld voor het lopende jaar, het opleidingsgeld voor het eerste brevet (1*D) en het brevet Basis-Nitrox-Duiker (BND) en de NELOS-starterstas (met allerhande documenten, logboekje, persoonlijk duikboekje, theoriecursus, ...)
    Meer informatie over deze prijzen kan je hier terugvinden.

Na jouw inschrijving in de duikschool oefen je onder persoonlijke begeleiding verder op de zwembadproeven voor het brevet 1*D. Van zodra deze proeven succesvol afgelegd zijn, en de theorieles (zonder examen) gevolgd werd, ben je klaar voor jouw eerste openwaterduik.

Tijdens de trainingen alsook de openwaterduiken word je steeds verder begeleid op jouw eigen niveau. Op die manier kan je steeds verder groeien en de nodige skills ontwikkelen om ook een topduiker te worden!

Duikschool Blue Lagoon is lid van:

Logo CMAS Logo Nelos Logo Wevos