Menu

x

Seniorenduiken

Zoek je hoe je als 55-plusser op een veilige manier van het sportduiken kan genieten met jouw leeftijdsgenoten, dan ben je bij het seniorenduiken op de juiste plaats.

The aging diver, ofwel de ouder wordende duiker... Een fenomeen waar we toch wat meer aandacht aan besteden. Het lichaam veroudert, de fysieke prestaties gaan wat achteruit en al snel voelt men zich niet meer thuis in de groep van jonge fysieke sporters. Het actieve sportduiken maakt plaats voor de luie zetel, waarbij enkel de herinneringen aan het duiken overblijven.

Echter niets is minder waar... Ook voor een 55-plusser is er een plaats in de duiksport. Rik Van Bruaene, stichtend lid van duikschool Blue Lagoon en zelf een 55-plusser, is zich daar heel bewust van. Weliswaar moet het duiken steeds op een veilige manier gebeuren met extra aandacht voor het gehele verouderingsproces en alle beperkingen die daarmee gepaard gaan. Daarom werd, in samenwerking met OKRA, een nieuw duikplatform opgericht: "seniorenduiken".

Deze groep probeert senioren samen te brengen om opnieuw van de duiksport te kunnen genieten. Trainingen met leeftijdsgenoten, onder begeleiding van mede-senior-instructeurs, één-op-één begeleiding indien nodig, gezellige duikuitstappen op eigen tempo en fysieke mogelijkheden, het kan allemaal.

Benieuwd of het iets voor jou is? Bekijk snel de website en kom kennismaken!